Bio Ethanol Haarden

Verkopers zullen logischerwijs altijd de voordelen van ethanol haarden benoemen om er een te verkopen. Vandaag gaan we echter praten over wat verkopers en retailers je vaak niet volledig vertellen, namelijk de voordelen, maar ook de nadelen. Wij vinden het niet meer dan normaal dat je op zoek gaat naar de positieve en negatieve effecten van ethanol haarden, voordat je besluit er een te kopen. Dat is wat we in dit artikel met je zullen bespreken. We hopen dat je aan het einde van dit artikel een goed idee hebt van wat je wel en niet kunt verwachten van ethanol haarden.

Laten we beginnen met de nadelen van een bio-ethanol haard.

LEES OOK: Bio-ethanol haard koopgids + TOP 5

 

De nadelen van ethanol haarden

Wat belangrijk voor jou is, is moeilijk te weten, aangezien iedereen anders is. Daarom zullen we de meest bekende nadelen van een ethanol haard bespreken.

 

Het is geen bron van warmte

Wat bedoelen we hiermee? Nou, hoewel een ethanol haard warmte geeft, is het niet voldoende om een huis te verwarmen, zoals bij een traditionele kachel. Daarom is een nadeel de relatief lage hoeveelheid warmte die de haard creëert, ongeveer 2-4 kW (vergelijkbaar met een verwarming).

 

Niet alle ethanol haarden zijn veilig

De prijzen van ethanol haarden variëren van €100 tot ruim boven de €2.000 en het is erg verleidelijk om voor die eerste optie te gaan als je een beperkt budget hebt. De verkoper zal je waarschijnlijk vertellen dat het product prima is, maar de ervaringen van de meeste mensen zijn anders. Welk product denk je dat veiliger is, die van €100 of die van €2.000? Het antwoord lijkt ons logisch.

Wat er meestal gebeurt, is dat de fabrikant de productie moet uitbesteden aan China. Tijdens de productie moet de fabrikant ook kosten besparen om de haard zo goedkoop mogelijk aan te kunnen bieden en weet je wat er gebeurt? Het bedrijf kiest zeer waarschijnlijk voor goedkoper materiaal en een goedkopere afwerking. We hebben klachten gelezen over lasnaden die niet tegen de warmte konden en wie zit uiteindelijk met de gebakken peren? Juist, de gebruiker. Hoewel de fabrikant ook een verantwoordelijkheid heeft, is het een hoop gedoe dat je uiteraard wilt vermijden.

Een vluchtig advies dat we willen geven is: vermijd goedkope haarden, vraag of het product getest en gecertificeerd is en controleer dit en vermijd te allen tijde een haard met een cupsysteem. Wat kan gebeuren met dit systeem is namelijk erg gevaarlijk. Als je ethanol morst en dit verwarmd wordt onder het kopje, dan zal het kopje op een gegeven moment weggedrukt worden en de vloeistof zal ontploffen. Dit kan uiteraard niet gebeuren met een traditioneel systeem.

 

Ze consumeren zuurstof

Verrast? Waarschijnlijk niet, want net als een traditionele openhaard, kaars of elke soort vlam, wordt er lucht geconsumeerd. Zonder dit kan het niet branden en dit betekent voor jou dat je af en toe wat frisse lucht in de kamer moet laten. Als dit niet rechtstreeks mogelijk is, dan kun je de ethanol haard beter niet langer dan een uur gebruiken.

 

Het is nog steeds een haard

Dus behandel het ook als zodanig. We lezen vaak verhalen over personen die erg onvoorzichtig zijn in de buurt van deze haarden. Dit is erg jammer, omdat hun veiligheid hierdoor in het geding komt. Je zou nooit ethanol in de brander moeten gieten wanneer de haard brandt of zelfs wanneer de brander heet is. Wanneer je roekeloos bent, gebeuren er ongelukken, dus behandel het als een traditionele haard.

Bio Ethanol Haarden kopen

 

De voordelen van ethanol haarden

We zijn blij dat je na het lezen van de negatieve punten niet afgehaakt bent. Nu zullen we alle positieve aspecten van deze haarden met je delen. Als je ethanol haarden niet ziet als een primaire bron van warmte en je bereid bent om te investeren in een veilig product, lees dan verder om meer te ontdekken over de werkelijk geweldige voordelen van ethanol haarden.

 

Geen schoorsteen, veel vrijheid

Een ethanol haard is een redelijk simpele constructie en vanwege de brandstof (gedenatureerde ethanol) is er geen behoefte aan een schoorsteen of grote installatie. Omdat er geen schoorsteen nodig is, is het een mobiele open haard, waarbij we het uiteraard over de vrijstaande modellen hebben. Het hebben van een mobiele open haard is om verschillende redenen geweldig. Als je verhuist, kun je hem meenemen, als je je interieurdecoratie aanpast, kun je de haard verplaatsen, je kunt hem op je patio neerzetten en nog veel meer.

 

Geen gevaarlijke dampen

In tegenstelling tot het branden van hout, stoten ethanol haarden geen gevaarlijke dampen uit tijdens het branden. Dat is ook direct de reden waarom er geen schoorsteen nodig is. De brandstof is zo schoon, dat het uiteindelijke product van de vlam een kleine hoeveelheid water en koolstofdioxide is. Maak je echter geen zorgen, want je zult geen natte muren krijgen of stikken

 

Van as tot niets

Het hebben van zo’n schone vlam geeft ook andere voordelen. Je krijgt uiteraard geen as, aangezien de overgebleven vloeistof verdampt, maar ook roet is er niet. Je zult geen roet op je muren of plafond vinden. De enige plekken waar je roet zult vinden, zijn de plekken die in aanraking komen met de vlam en zelfs dat is een erg kleine hoeveelheid.

 

Makkelijk in gebruik

Met een traditionele kachel is het nodig om hout te hakken, dit naar binnen te dragen en vervolgens moet je vaak veel moeite doen om het vuur aan te krijgen. Het gebruik van een ethanol haard is veel makkelijker. Je pakt simpelweg een ethanol fles, giet de ethanol in de brander en steekt dit aan met een lange aansteker. De vlammen zullen binnen een paar seconden verschijnen en soms zelfs sneller. Dat betekent dat je hem aan kunt steken net voordat je gasten over de vloer hebt.

Waarom Bio Ethanol Haarden kopen

 

Conclusie

Overweeg al deze informatie goed en bepaal voor jezelf wat je behoeften zijn. Koop nooit een ethanol haard als je deze wilt gebruiken als je primaire bron van warmte. Ethanol haarden zijn erg makkelijk in gebruik en flexibel, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze niet genoeg warmte produceren om de traditionele manieren van een huis verwarmen te kunnen vervangen.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in