Home Blog Elektrische openhaard kopen tips

Elektrische openhaard kopen tips

12414
2
Elektrische Openhaard

Ga zitten, ontspan en geniet van een mooie, warme en uitnodigende elektrische openhaard. Je hebt er geen schoorsteen voor nodig en hoeft geen hout hakken.

Wat is een elektrische openhaard?

Zie een elektrische openhaard als een elektrische verwarming die er uit ziet als een conventionele openhaard. De vlam wordt gecreëerd door een LED licht en een spiegel element die rolt en het licht reflecteert. Met de geavanceerde technologie van vandaag de dag zien de vlammen er zeer realistisch uit. En omdat elektrische haarden gebruikt kunnen worden met of zonder warmte, zijn ze geweldig voor het creëren van een knusse atmosfeer, het hele jaar door. Tijdens de koude seizoenen heb je echter warmte nodig. Veel elektrische openhaarden hebben thermostaten en afstandsbedieningen voor makkelijk gebruik en hittecontrole. Ze zijn geweldig voor het verwarmen van zones. Ze zijn beschikbaar in moderne, overgang en traditionele stijlen, dus je zal zeker een haard kunnen vinden die bij je huisstijl past.

Wat voor soort elektrische openhaarden zijn beschikbaar?

Elektrische haarden zijn beschikbaar als alles-in-een units en als inbouw openhaard voor een bestaande openhaard en schoorsteen. Elke elektrische openhaard werkt veilig zonder te hoeven ventileren.

Voor personen die de voorkeur geven aan alles-in-een units geven zijn er traditionele mantels en mediastandaarden beschikbaar. Deze laatste hebben verborgen media onderdelen om elektronica te verbergen en kunnen fungeren als een televisie standaard. Muur units kunnen aan de muur hangen met beugels, vergelijkbaar met een televisie die aan de muur hangt of in de muur gebouwd worden voor een meer unieke look.

Hoe werkt een elektrische openhaard?

De meeste van de elektrische openhaarden werken op een standaard 230 volt stopcontact en werken met twee soort warmtebronnen. Dit zijn de geforceerde ventilator en infrarood kwarts.

  • Geforceerde ventilator – Een stille ventilator blaast over verwarmde spiralen om warmte in de kamer te produceren.
  • Infrarood kwarts – Hitte wordt geproduceerd door onzichtbare infrarood stralen. De stralen verwarmen de dingen die ze aanraken in plaats van de lucht daar omheen. Denk hier aan mensen, meubels etc en dit ongeveer een meter rondom. Infrarood kwarts laat vocht in de lucht hangen, waardoor een meer comfortabele huiselijke omgeving gecreëerd wordt.

Wanneer je beide soorten gebruikt zal alles behalve het gebied waar het verwarmingselement zit koel blijven. Dit maakt een elektrische openhaard een aantrekkelijke optie voor personen met kleine kinderen en huisdieren.

Elektrische Openhaard kopen

Wat zijn de voordelen van een elektrische openhaard?

Voor huizen zonder een openhaard kan een elektrische versie de warmte en ambiance geven van een conventionele openhaard, zonder de rommelige as en al de schoonmaak die ermee gepaard gaat. Je hoeft geen hout te hakken of kopen en geen inspanning te leveren om een vuur te beginnen. In de meeste gevallen is er niet eens een elektricien vereist voor de installatie. Zet je gewoon unit neer en doe deze in het stopcontact. Omdat je voor een elektrische openhaard geen schoorsteen nodig hebt, is hij makkelijk om te plaatsen.

Hoe kies je een elektrische openhaard?

Elektrische openhaarden zijn een geweldige toevoeging voor de woonkamer, eetkamer en kantoor als een extra warmtebron.

Onthoud dat warmte afhankelijk is van de omgeving. Ruimtes met hoge plafonds, ramen en tochtgaten behouden hitte anders en hebben een impact op de effectiviteit van de elektrische openhaard.

Wanneer je een elektrische openhaard uitkiest, overweeg dan hoe je de unit gaat gebruiken en hoe groot de ruimte is die je wilt verwarmen. Geforceerde ventilator haarden zijn het beste voor gebieden van ongeveer 40 vierkante meter, terwijl infrarood kwarts units het beste zijn voor kamers van zo’n 100 vierkante meter. Zorg ervoor dat je geen textiel in de buurt van je elektrische openhaard neerlegt of hangt, aangezien dit oververhit kan raken en vlam kan vatten.

Conclusie

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel. Heb jij al een elektrische openhaard in huis? Deel je ervaringen dan hieronder, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

2 REACTIES

  1. Persoonlijk vind ik een elektrische open haard minder aanspreken dan een hout gestookte variant. De charme van een brandend vuurtje en het knetteren van het hout vind ik onmisbaar bij het genereren van warmte. Ik vind een elektrische kachel wel een heel verstandige keuze in een vuur onvriendelijke omgeving (denk aan dieren en kinderen).

  2. Hallo,
    Heeft een prijs indicatie van infrarode open haarden in combinatie met elektrische
    verwarming. En kan deze naar Hongarije gestuurd worden.
    Dank u

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in