Home Bio ethanol haard kopen tips

Bio ethanol haard kopen tips

Bio Ethanol HaardKoud, winderig en donker. Dat is zo’n beetje het beste moment om van de warmte en comfort van een open vlam te genieten. We steken onze haarden aan en gaan er rond zitten met familie en vrienden of we pakken er een boek bij om te relaxen. Het is een situatie die zo’n beetje iedere persoon zich in kan beelden en daarom zou je een bio ethanol haard kopen moeten.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bio-ethanol haarden volgens:

 

Waarom is een bio ethanol haard anders?

De nieuwste soort haarden gebruiken bio-ethanol, een aanvulbare energiebron. Tijdens het branden produceren de haarden een kleine hoeveelheid CO2 en water terwijl ze de ruimte aan het verwarmen zijn. De gemiddelde warmte uitstoot is 2-3 kW per uur, wat genoeg is om een ruimte van 20-40 vierkante meter te verwarmen. In tegenstelling tot hout kachels stoot een bio ethanol haard geen as of roet uit.

Afhankelijk van het model branden ethanol haarden tussen de 1-10 uur. De brandtijd hangt af van verschillende factoren, waar de afmetingen van de vlam en de brandstofcapaciteit de meest bepalende zijn. Om je een idee te geven van de gebruikskosten, kost een Vauni bio ethanol haard zo’n €1,20 per uur om brandend te houden. Dat is dezelfde hoeveelheid als hout en zonder het gedoe met het kloven van het hout en schoonmaken.

 

4 redenen waarom je een bio ethanol haard kopen moet

Geniet van de warmte

Laat je niet voor de gek houden, want een bio ethanol haard is niet alleen voor decoratieve doeleinden bedoeld. Ze worden door veel personen gebruikt om de temperatuur in hun woonkamer te verhogen tijdens de winter. Alhoewel deze haarden niet ideaal zijn als een primaire bron van warmte, produceren ze 2-6 kW terwijl een hout kachel 6-9 kW produceert.

 

Geen schoorsteen, een hoop vrijheid

Laten we eerlijk zijn. Je hebt tot op heden nog nooit zoveel vrijheid met een haard gehad. Er is geen schoorsteen of ventilatie die bepaald waar je toekomstige haard geïnstalleerd moet worden en je hoeft ook geen aanpassingen aan je huis te maken. Deze haarden vereisen bijna geen installatie en kunnen makkelijk verplaatst worden als je besluit om de decoratie in je huis aan te passen.

 

Makkelijk om te gebruiken

Ethanol haarden zijn makkelijk om te gebruiken. Vul simpelweg de brander met bio-ethanol en steek de brandstof aan met een aansteker. Je zal geen vieze handen krijgen en je hoeft na gebruik niet schoon te maken. Zodra je voldoende genoten hebt van de vlammen kan je de haard makkelijk doven door een deksel over het vuur te doen.

 

Een milieuvriendelijke haard

Dit komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Ethanol haarden zijn milieuvriendelijk en hebben een minimale impact op de omgeving. De brandstof wordt gemaakt van biologische materialen, zoals aardappels, mais en cellulose. Als een hernieuwbare bron van energie, is de brandstof volledig afbreekbaar en worden geen gevaarlijke dampen of deeltjes geproduceerd tijden het branden.

Waarom Bio Ethanol Haard kopen

 

Geweldige flexibiliteit wanneer je een bio ethanol haard kopen gaat

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een open vlam te krijgen. Wanneer je een hout kachel koopt, dan zijn er allemaal beperkingen waar je rekening mee moet houden. Je hebt de juiste ruimte nodig, een schoorsteen moet geïnstalleerd worden en de haard heeft verscheidene vormen van onderhoud nodig. Dat is niet het geval wanneer je een bio ethanol haard kopen gaat.

Vrijstaande modellen hoeven helemaal niet geïnstalleerd te worden en kunnen makkelijk in je huis geplaatst worden. De haard aansteken duurt maar een paar seconden en daarnaast kan je het vuur makkelijk doven.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bio-ethanol haarden volgens:

 

Voeg wat leven aan je muur toe

Prikkel je zintuigen met warmte van levendige vlammen die aan de muur hangen. Een aan de muur bevestigde bio ethanol haard creëert een unieke uitstraling in je kamer. Een open aan de muur bevestigde bio ethanol haard is uitstekend voor het simpel lezen van een boek of om er gezellig met vrienden en familie bij in de buurt te zitten.

Vrijheid met vrijstaande haarden

Een vrijstaande haard met verwarmende vlammen die zonder enige moeite verplaatst kan worden. Een haard is nog nooit zo flexibel geweest. Met een vrijstaande haard die op bio-ethanol brand, kan je de warmte in je slaapkamer of buiten op je patio krijgen door de haard simpelweg te verplaatsen. De vrijstaande modellen zijn geen permanente installatie, maar geven je een flexibiliteit die je nog nooit eerder hebt ervaren.

Bio Ethanol Haard kopen

 

Conclusie Bio-ethanol Haard koopgids

En ga je na het lezen van dit artikel een bio ethanol haard kopen? Mogelijk heb je al ervaringen met een bio ethanol haard gehad. Mocht dit het geval zijn, laat dan zeker weten hieronder een reactie achter, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte bio-ethanol haarden volgens: