Home Elektrische haard kopen tips

Elektrische haard kopen tips

Een elektrische haard is een geweldig alternatief voor een echte openhaard. Je kan de problemen vermijden die gepaard gaan met echte kachels, zoals het op moeten ruimen van as en ervoor zorgen dat rook en gas van de vlammen correct geventileerd worden. Elektrische haarden hebben over het algemeen geen speciale installatie nodig en hebben alleen maar een normaal stopcontact nodig om te werken.

Er zijn een hoop verschillende haarden waar je uit kan kiezen om aan je individuele behoeften te voldoen. Je kan uit verschillende types, stijlen en zelfs elektrische haarden met speciale features kiezen. Veel moderne elektrische kachels hebben een afstandsbediening, zodat je van nog meer gebruiksgemak kan genieten. Veiligheidsafsluitingen bij sommige haarden kunnen de gebruiker gemoedsrust geven.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens:

 

Elektrische haard kopen gids:

Type

Je zal blij zijn om te weten dat er een hoop elektrische haarden zijn waar je uit kan kiezen. Inbouw elektrische kachels zijn geweldige keuzes voor renovaties of constructie. Je kan ook elektrische openhaarden vinden die niet erg opvallend zijn en niet veel ruimte in beslag nemen. Voor elke huisstijl is er wel een elektrische haard te vinden.

 

Muurbevestiging

Haarden die je aan de muur bevestigd hoeven zoals de naam al aangeeft niet op de grond te staan. Dit kan een goede manier zijn om ruimte te besparen en is ook een veilig alternatief als je kleine kinderen hebt. Ze worden meestal geleverd met een afstandsbediening, zodat je niet naar de haard hoeft te lopen om op de knoppen te drukken.

 

Vrijstaand

Vrijstaande kachels zijn de makkelijkste soort om te installeren. Je hebt simpelweg een stopcontact nodig in de buurt van waar je de haard neer wilt zetten. Geen speciale beugels of assemblage is vereist, dus je kan binnen een mum van tijd genieten van je openhaard. Ze zijn geschikte apparaten om ongebruikte echte openhaarden te vervangen en bieden een realistische uitstraling.

 

Hoek haard

Als je maar een kleine kamer hebt en een huishoudelijk apparaat in een hoek wilt hebben, dan is een hoek haard de perfecte keuze. Net als de vrijstaande haarden zijn ze makkelijk om te installeren en hebben ze niks speciaals nodig om ze neer te zetten. Ze hebben kleine afmetingen zodat ze in een hoek passen en ruimte besparen.

 

Elektrische haard inbouw

Elektrische inbouw openhaarden zijn bedoeld om de gebruiker de mogelijkheid te geven om een nieuwe haard op de plek van hun bestaande openhaard te plaatsen. Realistisch uitziende stukken hout en een volledige inbouw geven de impressie van een echt vuur, maar zonder de rook, assen en gassen die geventileerd moeten worden. Je zal ook profiteren van de hitte die deze inbouw haarden bieden.

Beste Elektrische Haard

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens:

 

Elektrische haard mantel

Als je niet een bestaande openhaard hebt voor een echt vuur, dan kan je de illusie creëren dat je die hebt door een elektrische haard met mantel te plaatsen. Een realistisch uitziende elektrische haard vormt de basis van deze feature. Rond de elektrische openhaard zit een mantel frame. Sommige van deze frames zijn groot en sterk genoeg om een flatscreen televisie te ondersteunen.

 

Elektrische haard televisie standaard

Voor een echte ruimtebesparende optie is een elektrische openhaard televisie standaard een ideale keuze. Een realistische ogende elektrische kachel biedt het belangrijkste middelpunt van de televisie standaard. Je kan meestal de temperatuur en helderheid van de vlam aansturen met een afstandsbediening. Rond de haard zit een televisie standaard die zal bestaan uit planken aan de zijkanten en een plank aan de bovenkant waar de televisie op komt te staan. Je moet ervoor zorgen dat de televisie standaard die je wilt kopen ook de televisie ondersteunt die je wilt gebruiken.

 

Elektrische haard kopen – Afmetingen

Op het gebied van afmetingen is het het waard om goed rond te kijken. Bij elektrische haarden is er genoeg keuze wanneer je naar de afmetingen kijkt. Sommige zijn zelfs zo ontworpen om perfect in standaard echter openhaarden te gebruiken, zodat je je ongebruikte vuur tot leven kan brengen. Hoek haarden zijn kleiner en gebouwd om ruimte te besparen. Televisie standaard haarden zijn iets groter, omdat ze groot genoeg moeten zijn om een televisie te ondersteunen. Als je niet wilt dat je openhaard ruimte op de vloer in beslag neemt, dan zou je de optie moeten overwegen die je aan de muur kan bevestigen. Deze worden namelijk zo hoog als nodig geplaatst en nemen erg weinig ruimte in beslag, terwijl ze nog steeds warmte bieden.

 

Verwarmingskracht van een elektrische haard

Een elektrische haard heeft zowel een decoratief als praktisch doel. In de wintermaanden kan je de temperatuur verhogen en genieten van de warmte die geboden wordt. In de zomermaanden kan je besluiten om de haard nog steeds te gebruiken, maar dan puur als decoratie zonder verwarming en alleen de vlammen aan.

Wanneer je de elektrische haard alleen gebruikt voor decoratie zonder verwarming, dan zal hij erg weinig energie verbruiken. Meestal wanneer je de haard op halve stroom gebruikt zal hij drie keer zoveel gebruiken vergeleken met geen verwarming. Als je de volledige verwarmingskracht gebruikt, dan zal de haard twee keer zoveel energie verbruiken vergeleken met de helft.

Elektrische Haard kopen

 

Beschikbare features

De meeste elektrische haarden hebben meerdere features en je uiteindelijke keuze wordt mogelijk bepaald door welke features de haard heeft.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens:

 

Thermostaat

Om de warmte die de haard biedt aan te sturen, heb je bij elektrische openhaarden vaak verschillende instellingen waar je uit kan kiezen. Alhoewel je de geproduceerde warmte aan kan sturen, is het vaak ook mogelijk om de haard helemaal uit te zetten en puur voor decoratieve doeleinden te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om de haard het hele jaar door te gebruiken.

Een thermostaat feature op de meeste elektrische openhaarden maakt het mogelijk om de temperatuur in te stellen. Zodoende kan je de haard gewoon aan laten staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de temperatuur in de kamer. De haard zal automatisch detecteren wanneer de kamer warm genoeg is en zichzelf uitschakelen. Wanneer de temperatuur weer gedaald is zal de haard weer warmte produceren.

 

Veiligheid

Naast een thermostaat instelling hebben elektrische haarden vaak verscheidene veiligheidsfeatures. Sommige haarden zullen automatisch uitschakelen wanneer ze omvallen. Terwijl andere openhaarden ook een ingebouwde oververhittingsbescherming hebben.

 

Afstandsbediening

De haard stuur je meestal aan met knoppen en schakelaars op de haard. Veel moderne elektrische haarden bieden voor extra gemak echter ook een afstandsbediening. Met deze modellen kan je comfortabel blijven zitten en de haard aansturen vanuit waar je zit.

 

Energiezuinig

Elektrische haarden zijn veel milieuvriendelijker dan hout, kool of gas haarden. Ze hebben minder energie nodig om te gebruiken en produceren geen gevaarlijke gassen. Om energie te besparen kan je makkelijk de warmte die geproduceerd wordt door een elektrische haard verlagen. Dit is iets wat je niet kan doen met een hout of kolen vuur. Je hoeft je geen zorgen te maken over het schoonmaken van de haard op een speciale manier of delen van je huis te onderhouden. Als je een hout of kool haard zou gebruiken, dan moet je de schoorsteen schoonvegen of dit laten doen. Dit kan lastig een duur zijn. Elektrische haarden kan je simpelweg boenen en afstoffen met de rest van de meubels in je huis.

Goedkoopste Elektrische Haard

 

Conclusie elektrische haard kopen gids

Zoals je kan zien zijn er een hoop elektrische haarden waar je uit kan kiezen. Bepaal voor jezelf eerst wat voor soort type het beste bij je inrichting past en maak daarna de keuze uit welke features belangrijk voor je zijn en welke niet. Zodoende zul je een elektrische haard kunnen vinden die perfect bij je huis en je behoeften past.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens: