Bio-ethanol haard en roet

Een zorg die veel mensen hebben met ethanol haarden is roet. De meeste personen zijn gewend aan de roet waar een openhaard voor zorgt, dit is echter 99% van de tijd niet het geval met ethanol haarden. We zullen het in dit artikel uitleggen.

Ben je op zoek naar een snel antwoordt? Dan zullen we je tijd besparen. Als je de ethanol goed gebruikt, dan zal een ethanol haard 99% van de tijd geen roet op een muur of plafond achterlaten. Als je de uitleg wilt, lees dan verder.

LEES OOK: Bio-ethanol haard koopgids + TOP 5

 

Ethanol geeft een schone vlam

Het concept van ethanol haarden is gebaseerd op ethanol waardoor je geen schoorsteen nodig hebt. De uitleg is simpel. Als je de juiste ethanol gebruikt, dan heb je maar een erg kleine hoeveelheid koolstofdioxide en water. Als je goed oplet, dan zal je nooit rook zien zoals bij kaarsen. De vlam is gewoon zo schoon.

 

Maar je kan nooit…

Roet vermijden. Zo we hebben gezegd wat de meeste verkopers je niet zullen durven te vertellen. Ja je kan geen roet vermijden, maar roet verschijnt alleen op plekken die aangeraakt worden door de vlam. Je muur en plafond zullen zeker weten niet aangeraakt worden door de vlam en als een gevolg zullen ze geen roet hebben. Als de vlam wel je muur aanraakt, dan raden we aan om het product terug te sturen, aangezien deze dan niet veilig is.

Nog een gevolg van de schone vlam, is dat er zeer waarschijnlijk geen geur zal zijn in de kamer waar de haard brand. Uiteraard zal de kamer een ander gevoel krijgen, maar dat komt vanwege de warmte. Beeld je in dat je net de woonkamer binnenloopt na een heerlijke wandeling in de frisse lucht. Binnen is het warm. Er is geen geur, maar het klimaat is gewoon anders.

 

Van as tot… niks

Er is niet alleen geen geur, maar je kan ook as vermijden. Het eindproduct van de schone vlam is koolstofdioxide en wat water. In dit eindproduct zal nooit en te nimmer as zitten.

 

En hoe zit het met het water?

Nou dat is niet veel. Het is goed voor de planten en maak je geen zorgen, het is niet zoals de stoom van een gas haard of vergelijkbaar. De hoeveelheid water is zo laag, dat je het waarschijnlijk niet eens op zou merken als we je het niet verteld hadden.

 

Dus dat betekent dat er niks met mijn muren zal gebeuren?

Nee, dat is jammer genoeg niet altijd het geval. Onze ethanol haard staat in de buurt van een mooie witte muur en wanneer we de haard weghalen, dan is er een verschil in kleur. De zon heeft simpelweg de kleur van de muur beïnvloedt en er is ook een klein teken dat de warmte de kleur heeft veranderd waar de vlam normaal gesproken zit. Het is een erg kleine verandering en je zal het alleen zien wanneer je de haard verwijderd. Als je daarnaast voor een model die je aan de muur hangt hebt gekozen, moet je ook de gaten opvullen.

Nog iets is de warmte. Door de grote hoeveelheid warmte van een ethanol haard, kan deze soms de muur beïnvloeden. In ons geval staat de haard hier nu drie jaar en als je erg goed kijkt, dan kan je een klein verschil zien. Vrienden en familie die bij ons op bezoek komen is het echter nooit opgevallen.

Veroorzaakt een bio-ethanol haard roet

 

Conclusie

We hopen dat we met dit artikel duidelijk hebben kunnen maken dat je je geen zorgen hoeft te maken. Vragen? Stel ze gerust hieronder en we zullen ons best doen om ze te beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in