Beste Bio Ethanol Haard

Sinds het begin van 2008 verdiepen we ons al in haarden en we zijn aardig veel te weten gekomen over de industrie, zowel goed als slecht. Op onze website proberen we alle informatie die we geleerd hebben te delen, zodat ook jij een expert kan worden op het gebied van haarden. Tijdens het delen van onze kennis hoorde we een vraag regelmatig voorbij komen. ‘Wat is de beste bio ethanol haard?’ Dus in het artikel van vandaag zullen we het daar over gaan hebben.

»» ontdek hier onze TOP 5  »

Het belangrijkste om eerst op te merken, is dat er niet een de beste bio ethanol haard is. Er zijn vandaag de dag een hoop geweldige merken beschikbaar, zoals EcoSmartFire, Safretti, Planika, Decoflame en Vauni. Maar wat maakt deze merken zo goed? Dit kunnen we het beste opsommen met de volgende punten:

  • Ze zijn getest en gecertificeerd
  • Ze worden gebouwd met een kwalitatieve brander
  • Er is een strikte focus op kwaliteit, veiligheid en design
  • De fabricage vindt plaats in westerse landen

We zullen hieronder deze punten uitgebreider bespreken, zodat je een beter idee krijgt waar de beste bio ethanol haard van gemaakt is.

 

Geteste en gecertificeerde haarden

Alle van de eerdergenoemde merken hebben een ding gemeen: hun modellen zijn getest en gecertificeerd door organisaties zoals: SP Sitac, Swedcert. TÜV of vergelijkbaar.

Deze certificeringen zijn niet vereist en ze zijn ook niet goedkoop. Om een certificering te verkrijgen worden uitgebreide testen uitgevoerd door onafhankelijke organisaties op het gebied van veiligheid en als er aanpassingen nodig zijn, dan moet het bedrijf deze eerst doorvoeren voordat een certificaat gegeven wordt. De fabrikant betaald hierbij voor de testen, de potentiële productaanpassingen en de certificering.

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt is dit niet goedkoop en er is geen garantie dat een certificaat gegeven wordt. Daarom volgen tot op heden alleen de beste merken dit pad.

 

Een kwalitatieve brander

Een ander ding dat vergelijkbaar is, is de brander die de levendige vlammen produceert. Elke fabrikant heeft een verschillend design en productie techniek, maar ze zijn allemaal gemaakt van kwalitatieve materialen.

Wanneer je een kwalitatieve brander naast eentje zet met een slechte kwaliteit uit China, dan is het verschil duidelijk merkbaar. De goedkope brander weegt ongeveer 3kg, terwijl een kwalitatieve brander rond de 5-8kg weegt. Er is ook een duidelijk verschil in design.

Beste Bio Ethanol Haard kopen

 

Focus op veiligheid, kwaliteit en design

De goedkope branders hebben vaak problemen met het doven van het vuur en ook met het hebben van een gecontroleerde vlam. De populaire modellen uit China hebben een regelaar deksel in de brander, wat betekent dat de opening niet volledig zal sluiten wanneer je de haard probeert te doven, waardoor dit een erg lastige taak wordt.

Nog een belangrijke factor is de omgeving waar de brander geplaatst wordt. Sommige goedkope haarden zijn niet uitgebreid getest en kunnen niet tegen de hitte. Een direct gevolg hiervan is dat we de materialen hebben zien buigen door de blootstelling van de hitte.

Het laatste punt is de extra veiligheid die bereikt wordt door een knoei compartiment toe te voegen. De meeste van de eerdergenoemde merken hebben een veiligheidscompartiment waar de brander in geplaatst wordt. Als je brandstof knoeit, dan zal dit niet in contact komen met de onderkant of muur en voor een veiligheidsrisico zorgen. Deze compartimenten worden niet gebruikt bij haarden uit Azië.

 

In westerse landen gefabriceerd

We willen direct iets duidelijk maken bij dit punt. Wanneer een product in een westers land gefabriceerd wordt, betekent dit niet meteen dat deze veilig is. Ook in het westen worden een hoop haarden met een slechte kwaliteit gefabriceerd. Het enige verschil is dat we nog geen kwalitatieve produceten uit Azië hebben gezien.

De beste merken hebben allemaal productie faciliteiten in landen waar de arbeidskosten significant hoger liggen dan Azië. Daarom is het lastig om te concurreren met producten die lage kosten hebben en als een gevolg wordt er gefocust op kwaliteit en design.

We verwachten ook niet dat er in de nabije toekomst kwalitatieve bio ethanol haarden uit China zullen komen. Het probleem heeft te maken met de kwaliteitscontrole. Een importeur heeft geen tijd of zin om de kwaliteit van een container vol met haarden te testen voordat hij ze verkoopt. Als een gevolg kan het zijn dat sommige branders problemen hebben (wat in het ergste geval een lek kan zijn).

Wat is de Beste Bio Ethanol Haard

 

Conclusie: wat is de beste bio ethanol haard?

Je zou nu een aardig goed idee moeten hebben hoe de beste bio ethanol haard eruit ziet. Ga op zoek naar modellen die:

  • Getest en gecertificeerd zijn
  • Een kwalitatieve brander hebben
  • Niet gefabriceerd worden in Azië

Een aantal van de beste merken zijn EcoSmartFire, Safretti, Planika, Decoflame en Vauni.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in