Stijlvolle bio-ethanol haard

Een van de eerste vragen die veel personen stellen over de geweldige ethanol haarden heeft betrekking op de verwarming van de producten. Sommige personen vragen zelfs af of de vlam echt is of niet en geloof ons als we zeggen dat deze echt is en erg warm is. We zullen het hieronder eenvoudig uitleggen en maak je geen zorgen als je meer specifieke details wilt hebben over hoe een ethanol haard werkt. We hebben namelijk ook artikelen op deze website die daar informatie over geven.

LEES OOK: Bio-ethanol haard koopgids + TOP 5

 

Hoe veel warmte kan je verwachten?

Een traditionele openhaard produceert een warmteniveau van 6-9 kW, maar veel hangt af van het model en de warmte. Traditionele fabrikanten hebben ons verteld dat een kW voldoende is om 20 vierkante meter te verwarmen, dus het is niet vreemd dat traditionele openhaarden zoveel warmte creëren.

De logische volgende vraag is wat je kan verwachten en net als bij een houtkachel hangt dat af van het model. Gemiddeld produceert een bio-ethanol haard ongeveer 2,5-4 kW tijdens het branden, dus het moge duidelijk zijn dat je ze niet kan gebruiken als een primaire bron van warmte. Maar vraag jezelf eerst af of je echt zoveel warmte nodig hebt. Als dit antwoordt ja is, dan is een traditionele houtkachel waarschijnlijk een betere keuze voor jou.

 

Hoe verwarmt de haard?

Nu we duidelijk gemaakt hebben dat deze haarden warmte afgeven, moeten we nog steeds een ander groot verschil tussen de traditionele kachel en ethanol haard benoemen. Een kachel zal je hittestralen geven die je gewoon niet krijgt met ethanol haarden. Je krijgt echter direct warmte, omdat de vlam erg snel heet wordt. De hitte wordt verspreidt op een erg fijne manier in de vorm van hete lucht vanaf de vlam. Wanneer de ethanol haard uitgebrand is, dan zal je geen warmte meer hebben.

 

Waar kan een ethanol haard verwarmen?

Het geweldige van een bio-ethanol haard, is dat er erg weinig restricties zijn hoe je hem kan gebruiken. Het enige wat hij nodig heeft is frisse lucht, aangezien de vlam de zuurstof in de kamer gebruikt om te branden.

Alhoewel een bio-ethanol haard niet gezien moet worden als je primaire bron van warmte, kan je hem nog steeds op een slimme manier gebruiken. Stel je hebt een vakantiehuisje, maar de verwarming is niet zo goed en de afmetingen van het huisje zijn niet enorm. Een ethanol haard is geweldig voor deze situatie. Je gebruikt het huisje namelijk maar een korte tijd en je hebt alleen maar warmte nodig wanneer je er bent. Met een ethanol haard hoef je je geen zorgen te maken over het hakken van hout, schoonmaken, rook, roet, as en veel meer eigenaardigheden van een traditionele kachel. Je kan hem zelfs in de kofferbak van je auto stoppen en hem weer met je meenemen wanneer je naar huis gaat.

Maar dat is niet de enige plek waar je hem kan gebruiken. Als je een serre hebt, dan zal het je vast opgevallen zijn dat deze in de winter aardig fris is. Het is echter nog steeds een geweldige kamer om te ontspannen en met een ethanol haard is dat nu mogelijk. Aangezien de haard je direct warmte geeft, kan je hem laten branden wanneer je in de serre zit en hem doven wanneer je weer naar een andere kamer gaat. Zo simpel is het.

Bio-ethanol haard in meubelstuk

 

Conclusie

Bio-Ethanol haarden geven genoeg warmte voor serres, vakantiehuisjes en vergelijkbare ruimtes. De haarden genereren ongeveer 2-4 kW, wat genoeg is om 40-70 vierkante meter te verwarmen.

1 REACTIE

  1. Waar krijg je zo’n tafel waar je de haard kunt inbouwen zoals bij het item ‘zijn bio ethanol haarden veilig. En welke inbouwhaard heb ik dan nodig.

    Voorts nog de vraag waar je die langwerpige kasten/ planken die op de foto staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in