Home Elektrische sfeerhaard kopen tips

Elektrische sfeerhaard kopen tips

Elektrische haarden zijn een uitstekend alternatief voor traditionele openhaarden waarbij hout of kool verbrand wordt als een vorm van warmte. Traditionele haarden brengen altijd een risico op brand met zich mee, zelfs wanneer je ze gebruikt volgens de instructies. Een goed functionerende elektrische sfeerhaard elimineert dit probleem echter. Traditionele openhaarden creëren ook een aanzienlijke hoeveelheid werk dat uitgevoerd moet worden en vaak dagelijks. Met een elektrische openhaard hoef je je niet meer druk te maken over deze taken, zoals het hakken van hout en dit naar binnen dragen.

Elektrische haarden genieten ook de voorkeur, omdat ze geen as, rook of andere rotzooi in het huis creëren. Traditionele hout of kool openhaarden stoten rook uit in de buitenlucht en in de politiek zijn ze zelfs bezig om ze te verbieden in stedelijke gebieden. Elektrische openhaarden zijn beter voor het milieu, alhoewel de elektriciteit die ze aandrijft ook op een manier gegenereerd moet worden. Een groot voordeel is dat ze geïnstalleerd kunnen worden met minimale inspanning, omdat ze geen schoorsteen nodig hebben.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens:

 

Elektrische sfeerhaard kopen gids:

Elektrische sfeerhaarden bieden geavanceerde features

Zelfs de meest standaard elektrische sfeerhaard modellen zullen al de voordelen bieden die we eerder aangegeven hebben. Als je echter op zoek gaat naar haarden, dan zal je er snel achter komen dat veel modellen ook geavanceerde features bieden. Een van de eerste stappen voor het kopen van een elektrische sfeerhaard, is besluiten welke van deze geavanceerde features het waard zijn om te hebben.

 

Afstandsbediening

Veel moderne elektrische openhaarden worden geleverd met een afstandsbediening die zowel compact als draadloos is. Ze geven gebruikers de mogelijkheid om de elektrische haard aan te sturen vanuit hun stoel. Dit is vooral erg handig voor individuen die problemen met de mobiliteit hebben.

 

Realistische gesimuleerde vlammen

Je zou je er van bewust moeten zijn dat de elektrische haarden van vandaag de dag vaak zeer realistische vlam effecten hebben. Deze bootsen de uitstraling van een echt vuur bijna perfect na. Goedkopere elektrische openhaarden hebben mogelijk een fysiek apparaat om de vlammen na te bootsen, maar de high-end units gebruiken vaak geavanceerde elektronica. Deze kunnen bestaan uit een dvd-speler en HD afbeelding om een driedimensionale kopie van een vuur te maken, inclusief springende en dansende vlammen op manieren die echt authentiek lijken.

Beste Elektrische Sfeerhaard

 

Geen warmte instelling

Een traditionele openhaard kan alleen licht bieden wanneer een vuur brand, wat betekent dat licht en vuur hand in hand gaan. Dit is misschien prima in de winter wanneer de warmte ook nodig is. Het betekent echter dat een openhaard zes maanden of meer in het jaar helemaal niet gebruikt wordt. Geavanceerde elektrische openhaarden verbeteren deze situatie door een instelling zonder warmte aan te bieden. Dit geeft je de mogelijkheid om de vlammen aan te zetten en te genieten van een zacht en flikkerend licht zonder dat het apparaat warmte produceert, wat mogelijk ongewenst is tijdens bepaalde seizoenen van het jaar.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens:

 

Ventilators

Sommige elektrische haarden hebben ventilators die het mogelijk maken om hitte meer effectief rond de kamer te verspreiden. Zelfs met deze ventilators zijn er verschillen in kwaliteit. Sommige zijn zo ontworpen om volledig stil te zijn tijdens gebruik, zodat het apparaat niet storend is tijdens het kijken van televisie.

 

Filters

Geavanceerde elektronische sfeerhaarden hebben mogelijk ook luchtfilters die de lucht continue zuiveren zolang de ventilator aanstaat. Een typische ventilator/filter combinatie kan alle lucht in een kamer vier keer in een uur verwerken. Zulke filters moeten wel af en toe vervangen worden, maar in de meeste gevallen hoeft dit niet vaker dan een keer per jaar gedaan te worden.

 

Elektrische sfeerhaard kopen gids:

De basis types

Zodra je besloten hebt welke geavanceerde features je wilt, is de volgende stap zoeken naar deze features in de uitgebreide type openhaarden die er beschikbaar zijn. Alhoewel er verscheidene manieren zijn om elektrische openhaarden te classificeren, kan het handig zijn om ze te zien als vier basis types die we hieronder zullen bespreken.

 

Mantel stijl

Een mantel elektrische sfeerhaard is ontworpen om op de vloer en dicht tegen te muur aan te zetten. Deze units hebben naast de elektrische openhaard een geïntegreerd mantel onderdeel. Dit betekent dat je ze er uit kan laten zien als een traditionele haard, maar zonder dat je hier een schoorsteen voor nodig hebt. Hoek mantel haarden zijn ook beschikbaar.

 

Muurbevestiging

Een elektrische sfeerhaard met muurbevestiging maak je aan de muur vast boven de vloer. Dit geeft je meer keuze op het gebied van plaatsing. Sommige modellen worden geleverd met trim onderdelen die bedoeld zijn om de haard een klassieke uitstraling te geven. Andere bestaan alleen uit de elektrische haard, wat een slanke en moderne look kan creëren. Net zoals hierboven zijn ook hier modellen beschikbaar die je in de hoek kan plaatsen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens:

 

Inbouw stijl

Inbouw elektrische openhaarden passen in een traditionele openhaard, wat deze ombouwt tot een schone en elektrische haard.

 

Draagbare stijl

Veel elektrische haarden zijn ontworpen om draagbaar te blijven, zodat je ze van de ene naar de andere kamer kan verplaatsen.

Elektrische Sfeerhaard kopen

 

Elektrische Mantel haarden

De meeste mantel stijl elektrische openhaarden hebben twee onderdelen. Namelijk de elektrische haard en een mantel die aan drie kanten de haard omringt. De haard zal ventilatie vrij zijn en een normale stekker hebben die je in een stopcontact kan doen. De mantels zijn vaak gemaakt van hout of namaak hout, maar er zijn ook andere opties beschikbaar. Over het algemeen passen mantels bij elk soort decor, aangezien er een grote verscheidenheid aan afwerkingen, kleuren en materialen beschikbaar zijn. Sommige mantels hebben meer dan alleen een decoratieve functie. Een moderne optie is een media mantel die verschillende planken heeft. Deze bieden ruimte voor verscheidene elektronica, zoals bijvoorbeeld dvd-spelers. Sommige zijn zelfs ontworpen om een televisie set te ondersteunen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens:

 

Hangend aan de muur bevestigde haarden

Van deze soort elektrische sfeerhaarden zijn er twee primaire types beschikbaar, namelijk directe muur modellen en hangende units. Directe muur installaties worden soms inbouw haarden genoemd. Ze zijn bedoeld voor een opening die in de muur is gelaten tijdens een nieuwe woningbouw of die naderhand gecreëerd is. Elektrische haarden die rechtstreeks in een muur zijn gebouwd, bieden een installatie met een geavanceerd slank uiterlijk, aangezien de voorkant vaak perfect gelijk loopt met de muur. Deze units hebben geen openingen en moeten mogelijk bevestigd worden door een gekwalificeerde professional.

Hangende aan de muur bevestigde elektrische haarden worden geleverd met alle noodzakelijke onderdelen en instructies, zodat huiseigenaren deze units zelf kunnen bevestigen. De meeste instructies zullen geïllustreerd zijn voor gebruiksgemak. Sommige elektrische openhaard modellen zijn zeer flexibel, omdat ze categorieën overbruggen en rechtstreeks in de muur bevestigd kunnen worden of hangen zoals traditionele aan de muur bevestigde modellen. In sommige gevallen kunnen deze units ook op de vloer staan en onder een mantel geplaatst worden die al aanwezig is.

 

Inbouw elektrische sfeerhaarden

Er zijn twee primaire inbouw haarden, namelijk hout inbouw en volledige behuizingen. Een hout inbouw bestaat simpelweg uit een rooster (die vaak een gietijzeren uitstraling heeft) en nep hout of kolen die hierboven op liggen. Hout inbouw modellen zijn de meest simpele elektrische haarden om te bevestigen. Je hoeft ze alleen maar uit te pakken en in een bestaande openhaard te plaatsen, voordat ze in het stopcontact en aan gedaan worden.

Een volledige behuizing inbouw moet geassembleerd worden en wordt daarna in de bestaande openhaard geschoven. Dit vereist meer assemblage, maar de uiteindelijke uitstraling is meer modern. Een hout inbouw geeft je daarentegen meer een huiselijk platteland gevoel.

 

Elektrische draagbare sfeerhaarden

Een zeer betaalbare optie is de draagbare elektrische sfeerhaard. Net als een hout inbouw hoef je hem alleen maar uit te pakken en in het stopcontact te doen. Draagbare elektrische haarden zijn gemaakt om makkelijk van kamer naar kamer te verplaatsen en zijn beschikbaar in veel verschillende stijlen. Gietijzer en hout zijn materialen die vaak gebruikt worden bij de behuizingen van zulke apparaten. Andere elektrische openhaarden hebben mogelijk echter een minimalistische uitstraling en bijna geen behuizing.

Goedkoopste Elektrische Sfeerhaard

 

Conclusie elektrische sfeerhaard kopen gids

Elektrische haarden geven huiseigenaren een alternatief voor traditionele openhaarden waar hout of kool in verbrand wordt. De meeste elektrische sfeerhaarden worden gebruikt als een secundaire warmtebron, maar vaak fungeren ze ook als een belangrijk decoratief element in een kamer. Je moet goed nadenken over de geavanceerde features die je wilt en de stijl die het beste bij je levensstijl past. Het decor van de kamer zou ook meegenomen moeten worden in de uiteindelijke beslissing. Veel succes met je zoektocht en deel je ervaringen zeker hieronder!

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte elektrische sfeerhaarden volgens: