Home Blog Elektrische haard vlammen zijn realistischer dan ooit

Elektrische haard vlammen zijn realistischer dan ooit

1
Elektrische haard vlammen zijn realistischer dan ooit

Elektrische haard vlammen zijn realistischer dan ooit. Herinner je nog dat elektrische haarden aluminiumfolie voor een rode lamp hadden? Met moderne technologische ontwikkelingen zijn die dagen gelukkig voorbij.

De elektrische haarden van vandaag de dag worden gemaakt om extreem realistische vlammen te creëren. Ze hebben de mogelijkheid om voor een knusse sfeer te zorgen, een scene van ontspanning en intimiteit waar alleen een vuur voor kan zorgen en dit allemaal zonder de gevaren en rotzooi van een echt vuur.

LEES OOK:Elektrische haard koopgids + TOP 5

 

Elektrische haard vlam effecten

Bij moderne elektrische haarden heb je twee soorten vlammen. De eerste is om de vlammen zo realistisch mogelijk en bijna net zo echt als een echt vuur te krijgen. Deze komen vaak voor bij traditionele mantel haarden, haarden met stukken hout en elektrische inbouw haarden.

De tweede soort is meer gericht op design. Deze komen vaker voor bij modellen die je aan de muur hangt en kunnen vlam effecten met verschillende kleuren hebben, van natuurlijk tot blauw, paars en groen. Bij deze units kunnen de vlammen ook uit verschillende media komen, zoals rivierstenen of gekleurd glas. Dit zijn echt design stukken.

Laten we eens een kijkje nemen naar sommige vlam effecten die recent ontwikkeld zijn en waar de meeste mensen nog niet van op de hoogte zijn:

 • Aparte besturingen voor de gloeiende kolen en brandende vlammen. De intensiteit van elke kan aangepast worden bij sommige modellen. De progressie van de gloeiende kolen kan automatisch zijn, waarbij het langzaam begint en steeds meer groeit.
 • LED lichten – Deze lampen houden het jaren uit en zijn erg efficiënt op het gebied van energie.
 • En nu we het toch over efficiënt hebben. Als je de vlam effecten elke dag (zonder de verwarming) gebruikt gedurende vijf uur, voegt dit nog geen €2 toe aan je elektriciteitsrekening.
 • Sommige haarden hebben surround verlichting, wat voor een dramatisch verlicht effect zorgt.
 • Realistische blokken hout die echt lijken te branden.

Nog een voordeel van elektrische haarden is veiligheid. De haard kan bijna overal aangeraakt worden, alleen waar de warmte uitkomt is het warm. Er zijn geen open vlammen of kolen die eruit kunnen vallen. En als milieuvriendelijk erg belangrijk is, dan zal je blij zijn dat er geen gevaarlijke gassen of dampen zijn en je hebt geen speciale ventilatie, gaspijpen of schoorstenen nodig.

Elektrische haard aan de muur bevestigd

 

Elektrische haarden voor warmte

Elektrische haarden die gebruikt worden als verwarming worden vaak niet begrepen en niet als praktisch gezien. Sommige personen hebben onrealistische verwachtingen van de verwarming die deze haarden bieden. In tegenstelling tot echte hout vuren welke voor enorm veel warmte zorgen, is een elektrische haard alleen maar ontworpen als een aanvullende bron van warmte. Ze hebben over het algemeen 750/1500 watt (laag/hoog) en fabrikanten beweren dat ze een ruimte van 40 vierkante meter kunnen verwarmen en dat is echt wel het maximum. De meeste gebruikers zijn het er mee eens dat ze een kleine kamer kunnen verwarmen, maar een grote ruimte is gewoon niet mogelijk. Ze zijn erg handig voor een zone verwarmingsplan en kunnen je vaak geld besparen doordat je de thermostaat een paar graden lager kan zetten. Ze zullen echter niet een heel huis verwarmen.

 

Design diversiteit van elektrische haarden

Voor iedere persoon is er wel een elektrische haard beschikbaar, het maakt niet uit of je meer gericht bent op design of een traditionele haard wilt. De markt voor elektrische haarden groeit gestaag, wat aangedreven wordt door de vraag van consumenten. Het is een opkomende groeiende industrie. De voordelen van elektrische haarden en de verbeterde technologie wordt langzaam bekend. Dit zorgt ervoor dat fabrikanten steeds meer verschillende soorten haarden aanbieden, die niet alleen gericht zijn op functie, maar ook stijl.

Mantel elektrische haard

 

Conclusie

Modern, traditioneel, art deco, middeleeuws modern, elke kleur van de regenboog, voor iedereen is er wel een elektrische haard beschikbaar die bij zijn/haar stijl past. Vandaag de dag combineren de moderne elektrische haarden functie, stijl en bruikbaarheid. Nu is dus het beste moment om op zoek te gaan naar een elektrische haard.

1 REACTIE

 1. beste

  dit zijn de maten van mijn schoorsteenopening
  eventueel aan te passen

  67hoog/41breed/ 21 diep

  Heeft u iets dat erin past?

  vriendelijke groet

  Kris maes
  0495445895

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in