Sfeerhaard Bio Ethanol

Ben je een van die personen die overweegt om een sfeerhaard bio ethanol te kopen? Veel personen zijn niet op de hoogte van de vele reden waarom je zou moeten investeren in een sfeerhaard bio ethanol, dus in dit artikel zullen we vijf goede redenen opnoemen.

LEES OOK: Bio-ethanol haard koopgids + TOP 5

 

Een sfeerhaard bio ethanol geeft warmte

Alhoewel veel personen een ethanol haard mooi vinden voor het interieur, produceren ze ook warmte. Een traditionele haard geeft ongeveer 6-9 kW en een ethanol haard tussen de 2,5-4 kW. Daarom raden we aan om een ethanol haard niet als de primaire warmte bron te kopen, aangezien dat simpelweg niet de intentie van het product is. Ethanol haarden zijn perfect om kleinere ruimtes te verwarmen.

Stel je hebt een buiten verblijf of iets vergelijkbaars. In de winter kan het best koud worden niet waar? Dit betekent dat je de ruimte nooit zoveel gebruikt als dat je zou willen, maar met een ethanol haard kan je daar verandering inbrengen en de ruimte lekker verwarmen. De warmte van de ethanol haard ontstaat bijna onmiddellijk en verspreidt langzaam aan een aangename temperatuur.

 

Geen schoorsteen

Alhoewel bio-ethanol haarden een aangename warmte creëren, worden ze zonder schoorsteen geleverd. Dit betekent niet dat je er eentje hoeft te installeren, want deze haarden hebben simpelweg geen schoorsteen nodig. Uiteraard moet je af en toe een beetje frisse lucht in de kamer laten, aangezien de ethanol haard zuurstof gebruikt, maar dit zou geen problemen op moeten leveren, aangezien de woonkamer snel aardig heet wordt.

Het beste van dit product is dat je op zo goed als geen enkele manier gelimiteerd bent. Je kan de haard zoveel verplaatsen als je wilt. Of je nu je decoratie aanpast, verhuist of gewoon wat warmte op je patio wilt, het kan allemaal makkelijk met een ethanol haard. Uiteraard heb je voor modellen die je aan de muur hangt een tweede bevestiging nodig, maar ondanks dat zijn deze modellen nog steeds erg mobiel vergeleken met traditionele kachels.

Sfeerhaard Bio Ethanol kopen

 

Geen as of roet

De reden dat een ethanol haard geen schoorsteen nodig heeft is simpel. De brandstof, ethanol, is zo schoon dat geen gevaarlijke dampen uitgescheiden worden. Daarnaast heb je ook geen gedoe met as of roet, aangezien dat er gewoon bijna niet is. Alhoewel je witte muren niet aangetast zullen worden, zal het omhulsel van de haard mogelijk een kleine hoeveelheid roet krijgen. Dit kan niet volledig vermijd worden en het zal alleen maar verschijnen op oppervlaktes die aangeraakt worden door de vlam.

 

Geen schoonmaak, weinig onderhoud

Als een gevolg van de erg schone vlam hoef je de haard bijna niet schoon te maken. Als er roet verschijnt, dan kan dit makkelijk schoon gemaakt worden met een vochtige doek. Als je een roestvrij stalen haard hebt, dan kan je het staal polijsten om het zo goed als nieuw eruit te laten zien. Als je een glazen voorkant hebt, dan is het ook erg makkelijk om schoon te maken en je hoeft dit niet zo vaak te doen als bij een traditionele kachel, aangezien er erg weinig roet is.

Het enige ding dat er na verloop van tijd gebruikt uit komt te zien is de brander zelf. Aangezien hij langere tijd aan een grote hoeveelheid warmte blootgesteld wordt, zal de kleur van het staal uiteindelijk veranderen. Daar is echter ook een oplossing voor. Als je een 3M spons gebruikt of iets vergelijkbaars, dan kan je de brander er zo goed als nieuw uit laten zien. Het belangrijkste is dat je het staal met de granen mee borstelt en er niet tegenin, aangezien je anders krassen op het oppervlakte krijgt.

 

Makkelijk om te gebruiken

Naast weinig schoonmaken en onderhoud zijn ethanol haarden ook enorm makkelijk om te gebruiken. Je giet simpelweg de vloeibare ethanol in een brander en steekt het aan met een aansteker. Na een paar minuten zal een gele en warme vlam verschijnen. Wanneer de haard een tijdje gebrand heeft en het warm genoeg in de kamer is, dan kan je hem simpelweg uit doen. Dit betekent dat je de haard makkelijk aan kan steken wanneer je gasten over de vloer hebt en het vuur weer kan doven zodra ze vertrokken zijn.

Waarom Sfeerhaard Bio Ethanol kopen

 

Conclusie

Dit waren de vijf beste redenen om te investeren in een sfeerhaard bio ethanol. Uiteraard zijn er nog veel meer redenen die een investering in een ethanol haard rechtvaardigen. Een erg belangrijk feit voor de meeste personen, is dat dit een product is die groene energie gebruikt. Door gebruik te maken van ethanol heb je een duurzame en sociaal verantwoordelijke manier om van een lekker vuur te genieten. Wat is voor jou de meest belangrijke reden om een sfeerhaard bio ethanol te kopen? Laat het hieronder weten!

LEES OOK: Bio-ethanol haard koopgids + TOP 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in